Triangeldraman och pay backs del 2

Ja, ni ser. Här händer det grejer. Har varit lite annat trouble under solen de senaste dagarna, har tyvärr inte kunnat blogga då. Men jag delar med mig av lite privatlivhändelser, to make the blog more interesting. Tänkte det kunde vara roligt att berätta något mer än att solen skinner och att livet är underbart. Det är som en ny synvinkel att plocka med sig. En ny upplevelse att påverkas av och att lära sig av.

Jag lyckades som sagt till slut lämna Johannes rum. Han ropade högt efter mig - Goodbye baby, och en ljudlig slängkyss. Inte ofta, ni som känner mig, som jag blir arg, inte ofta det svartnar för mina ögon. Men om blickar kan döda, och om du får en svart blick av Mariell, då säger du inte ett knyst sedan.
Jag vände mig om, spände ögonen i honom och sa lika högt tillbaka -Excuse me? What?.

Det blev tyst och jag tog mig till vårat rum. Ringde ganska snart upp Roger. (kanske mindre smart). Det första han sa var- Jaha, var du i hans rum? kysste du honom?. Jag förskte förklara att jag var tjurig på Roger som gett ut mitt nummer till någon som Johannes. Att Johannes hade varit väldigt sliskig och otrevlig, han bara yeah, did you kiss him?

Roger
lyssnade inte ett ord på vad jag sa. Han bara ja, men du kysste ju mig. Självsäker och oslagbar som jag är. Ja, men jag tycker du är attraktiv. (mindre smart för då tändes nog det där hoppet igen). Sedan la han på, vi kan prata senare. När han var här senare och jag försökte säga något så bara han ignorerade mig eller sa flera gånger Men tyckte ju ni skulle passa ihop. Försökte förklara för honom att nej.

Roger
nekade även till att han hade berättat något alls för Johannes om mig. Han hade bara gett honom mitt nummer, när Johannes hade berättat att han hade mött den där vackra nya spa-tjejen, när Johannes hade berättat för Roger att Johannes var intresserad av hon, tjejen från Europa.

Under kvällen där så ringde Johannes igen. Tackade för att jag ändå hade tagit mig tid att träffa honom, och sa att han var glad att han hade fått prata med mig. (kändes ju lite lugnt). So far tyckte jag lite synd om honom, han hade fallit för hon, bombnedslaget från Europa och sedan utsatts för ett elakt trick av Roger.

Nästa dag så mötte vi Johannes när jag och en av tjejerna gick mot vårat rum. Jag berättade senare för henne att det var han jag hade varit hos kvällen innan. Hon suckade, Är det han? Hon berättade sedan att han har suttit på ett säkert avstånd på tio meter från vårat rum varje kväll de senaste två veckorna, och alltid tittat extra när någon gått ut och in genom dörren. Han har suttit och haft utkik. Hon berättade att han alltid cirkulerar runt och att hon har undrat varför. Nu visste vi nog varför.

Johannes fortsatte att lämna 3-4 obesvarade samtal på min telefon var kväll. Han skickade sms och skrev att du vet att om du är med mig kan jag köpa dyra parfymer. Om du är med mig kan jag ordna så du får privatbåt till Male. Om du är med mig, får du roomservice. Om du är med mig så kan du och jag bo själva i det här stora rummet. Om du är med mig så kan du få vin och champange när du vill. (trust me mina drottningar af östersjön, det är inte värt det. han är riktigt sliskig :P). Tur att jag är så stark i mig själv och så oerhört säker. (Annars hade jag varit rädd nu)

Roger å sin sida började nästa pay back. Nu började han flirta hejvilt med min andra rumskompis. Hålla hennes hand, massera hennes axlar, somna i hennes säng och vägra gå därifrån på kvällarna (!?!?!!?). Hon å sin sida blev mer och mer obekväm i situationen. Roger började sprida ett rykte att han var med henne nu, och att de var boyfriend/girlfriend. Hon har pojkvän hemma sedan 4 år tillbaka och är inte ett dugg intresserad av att avancera på nagot annat sätt med någon här. 

For att få slut på Johannes alla samtal och sms så svarade jag en kväll när han ringde. Han förstod inte vad som hade hänt, Roger hade ju sagt att jag var intresserad och varför var jag inte det längre? (hallå?) Jag sa lugnt och sansat att nej, men jag är inte det. Har aldrig varit och jag är lessen, men jag kommer inte bli det heller. Sedan sa jag, någon av er har uppenbarligen ljugit, och jag bryr mig inte om vem, men jag ser gärna ett slut på det här. Han lovade att han skulle lämna mig i fred och inte höra av sig mer. Sedan dess är det bara korta nickar när jag möter honom. Känns tryggt och bra.

Några dagar senare var jag off, hade en öl och lite lugn och ro med min vackra svenska vän härnere. Pratade om hur det gick för mig, vad jag kände och vad jag tyckte. Vad som händer osv. Hon sa det att såsmånigom kommer killarna börja flirta mig dig, de kommer försöka på alla sätt. Hon sa det att nästan alla killar kommer försöka för eller senare, (hallå, 420 killar?, skaffa eget harem.....hmm?), men de killar som försöker i början är de sliskigaste, och de du ska akta dig för. Jag sa det at tjaa, jag har nog redan råkat ut för lite boytrouble. Berättade och hon sa det att de är sliskiga bådatvå. Roger har fått en tjej att lämna det här stället och han är alltid på och vet inte när det blir för mycket. Johannes var på väg att få min svenska vackra vän att lämna det här stället bara några månader efter att hon kom hit.

Senare samma dag så ringer Roger, hansåg ju att jag var off, när jag satt men min svenska vän. Så han tyckte jag skulle komma en sväng till hans rum. Jag tänkte finally, nu kan jag fråga vad faen han håller på med. När jag väl kom dit så var han enbart iklädd badbyxor. Han välkomnade in mig och jag satte mig på soffan. Han satte sig brevid och försökta ta en kyss. För mig var det en hand i bröstet och nehe, skulle inte tro det va. Men du var ju attracted to me. Jadu, Roger, den första tiden av osäkerhet. Och det funkar inte på mig, jag är smartare än så. Fick inte så mycket mer ur honom där. Men han förstod nog.

Så för mig var det ganska lugnt nu, men nu var Roger otrevlig mot och all over min rumskompis. Hon fick nog för några dagar sedan och sa till honom. Jag vill att du ska sluta komma hit på kvällarna, jag vill att du ska sluta sprida rykten om oss. Jag vill att du ska sluta klänga på mig. För du och jag, vi kommer aldrig bli av. Efter det så började Roger springa efter henne på kvällana. Skälla ut henne framför andra för att hon umgicks med andra killar än honom. Till slut så sa han det till henne att nu, nu bara för att du varit så elak mot mig (?!?!?!) ska jag lämna ön. Jag har fått massa bra jobberbjudanden som bara väntar på mig men jag har stannat här för dig, för dig och mig. (har killarna svårt att förstå??!!?) Hon bara log och sa igen ja, men det finns inget du och jag, det blir inget du och jag. 

Så dagen efter skulle han lämna ön och inte komma tillbaka. Nu har jag visserligen inte sett honom sedan den dagen, men ryktet säger att han är kvar.

Jag har ett sidospår som jag olyckligt råkade få på mig när jag ensam var i Male en dag. Men det kommer, det kommer. Jag har ett riktigt vackert textstycke om mitt vackra ögongodis jag faktiskt har hittat här också. Det kommer mera. Tycker bara synd om er att det blir så långt hela tiden, (kolumnen är väldigt smal och jag har radavstånd). Nice ändå att du har läst ända hit.

Sola och bada med piña colada.


Triangeldraman och pay backs del 1

Jag använder min andra blogg till lite inre brainstorming. Jag tänker, och tömmer mina tankar om mina upplevelser här. Som jag skrev där så är det ju så att som ny i en folkgrupp så försöker man skaffa sig vänner. Pratar gärna med folk och försöker vara trevlig. 
 
I det här samhället är killarna betydligt fler än tjejerna. Varpå det faller sig naturligt kanske att skaffa sig manliga vänner. Inte speciellt manliga vänner, men ja, ni vet. Buddys, och ja, det faller sig naturligast att det blir både killar och tjejer. 

Det här blir en long story, i flera episoder, men den fortgår fortfarande och är svår att få ner utan detaljer. Bjuder på lite culture här.

Ska vi börja från början med den här storyn. En av de högre manegerna springer här hos oss på kvällarna. Vi kan kalla honom Roger. I really found him attractive. Han var trevlig, världsvan och väldigt vänlig. Har alltid med sig lite överbliven buffémat och svindyra viner. Så satt vi här och njöt av kvällarna. Det föll sig naturligt att jag pratade med honom, som med så många andra. Han är egentligen här för en av mina andra roomies, som han varit buddy med ganska länge. (inte par, men de umgås, pratar osv).

En kväll var det väl ganska mycket vin, lite flirtande, mest från hans sida. Men kanske lite från mig med, lite sånt där omedvetet flirtande som jag är så bra på, oskyldigt (you know me, huh?). Bara för kvällen. Resultatet blev nu i efterhand katastrofalt. När vi var ensamma i rummet så böjde sig Roger fram och gav mig en sån dår djup intensiv kyss. Jag blev ganska chockad, inte vad jag hade tänkt. Det var inte mer med det. (till historien hör att dagen innan hade han redan bett om mitt nummer).

Nu drog karusellen igång. Smsande, ringande, hemliga blickar här på kvällarna. Av någon anledning ville han inte visa för mina andra roomies vad som hände, (varningssignal 1). Inte för att det var mycket som hände. you know me. jag var vänligt och bestämt avvikande. Han hade väl svårt att ta hinten från hon, den där exotiska bombnedslaget från Europa. Slutade med ett mycket bestämt och vänligt sms från min sida. "I don´t think you and me are a good idea". punkt period. Roger godtog och okej, och förstod min knapphändiga förklaring om hemlighetsmakeri, lögner och helt enkelt lack of interest.

Nästa morgon får jag ett telefonsamtal. Nu är det en ny maneger på linjen. Hej, how are you? Roger sa att du var intresserad av att träffa mig. Jaha, och vem är du då? Jo, vi sprang ju på varandra igår, du var så vänlig. (hrrm, här hör det till att vara vänlig mot alla, Hi, how are you) Jaha, jaja. men jag är ganska busy nu, vi kan höras ikväll.

På kvällen ringde han igen, och snäll (och lite nyfiken) som jag är så gick jag ju med på att träffas en sväng. Gick bort till hans rum. Vi kan kalla den här nya killen för Johannes. Han satt utanför sitt rum, stort leende på läpparna och såg väldigt nöjd ut med sig själv.  (inte alls tilldrgande utseende, snarare tvärtom).

Han bjöd in mig, gav mig en öl, erbjöd diverse andra småplock. Tände mysbelysning och satt bara och log. (så obekväm situation !!). Men jag är ju oövervinnerlig, och klarar precis allt. Så jag började småprata om diverse andra saker. Till slut ledde det till att Johannes försökte göra små steg till att smeka mig på handen och diverse andra hintar. Jag drog ganska snabbt tillbaka min hand, flyttade mig mer och mer ifrån honom. Johannes förstod inte alls.

Så helt enkelt, leende och vänligt, jag är tyvärr inte intresserad. Blyg och svår som han var så tog han det lite svårt. Jag försökte vänligt säga att jag inte hade någon aning om vem han var alls innan jag mötte upp honom. Jag hade inte lagt någon notis om honom dagen innan när vi hade mötts. Jag hade inte sagt ett ord om Johannes till Roger. För enkla slutsatsen jag hade ju ingen aninng om vem Johannes var. Det började blir lite mer obekväm situation. Han var ju säker på att jag var intresserad av honom, för det hade ju Roger sagt. Vad jag sa spelade mindre roll. Försökte få honom att förstå detta, och gick ganska snabbt därifrån.

Innan jag gick så sa han mycket vänligen att anledningen till att han hade mött mig dagen innnan var för att Roger hade ringt honom och sagt att Mary is heading to her room now. Han sa det att även om jag inte var intresserad så skulle han förtsätta drömma och sukta, oavsett vad jag sa. Han erkände mycket vänligt att han gärna skulle se att det startade ett rykte om honom och mig bland personalen. (börjar bli lite mer varning, varning på det här, men Hey, jag är ju bombnedslaget från Europa, jag är bäst i världen och klarar allt.)

(new experience, dumping guys on a daily (läs weekly) basis.)

Fortsättning följer and it is gonna be more juicey.


Om att njuta


Vårt vackra spa i skymmningen.

Tiden går fort här. Dagarna försvinner innan man hinner blinka. Även om jag faktiskt njuter till fullo hela tiden. Jag njuter när klockan ringer på moronen. Jag njuter första sekunderna när jag går ut genom dörren, känner solen och värmen slå emot mig. Jag njuter när solsljuset slår emot mig från alla hall, då det reflekteras i den vita sanden på marken. Jag njuter av prommenaden till fukosten. Fullt medveten om att jag är här nu. Det är på riktigt och det är magiskt. (har ju faktiskt inte kommit igång att träna på morrnarna än, även om det är seriost pa gång).

Sedan har jag haft turen/oturen att få de sena skiften, alltså jag börjar först 11 eller 12. (sällan jag har det tidiga skiftet som borjan kl. 10). Med andra ord har jag några timmar där på morronen att njuta lite extra. Njuta igen. Sova, sola, bada, se på tv, ta en prommenad. Därefter är det jobb, lunch, jobb, middag, jobb, komma hem, diverse kvällsaktiviteter. Sedan sova. Thats it. Dagarna blir till veckor, och snart är det november. 3 veckor har jag varit här nu. Det är november och jag, lilla Mariell fran Sverige lever i ett klimat där det är drygt 35 grader varmt och havet är överallt. Havet, min älskade bättre hälft. Lycka, njuta? Ja, varfor inte.

Tack för alla vackra ord och hälsningar ni ger mig, blir lika glad varje gång. Det är roligt att höra från er. Vill ni peta in ett mejleller lägga till mig på msn så får ni gärna göra det ([email protected]) . Jag tänker på er, jasg saknar er och jag hoppas att allt är bra med er alla. Tusen kramar till alla mina vackra människor i Sverige.

Gillar ni mig?, saknar ni mig? (vaddå självgod?), och har tid över? Kolla in min andra blogg. Där jag vrider och vänder på tankar om orsaken till att leva. Där tar jag meningen med livet, jag tar upp inre tankar och funderingar. Där finns djup och vägledning.


Goda nights



Night time wounder. Full moon resort. Det är den nattliga utsikten från vår veranda. Här bor lilla jag, lilla Wira från Bali, Shadja från Indien och Chantel från Sydafrika. Så ballt, så coolt. Så många erfarenheter, så olika livsöden, så olika tankesätt, så olika kulturer. Vi binds samman under samma tak, går på samma golv. Använder samma toalett. Jobbar på samma jobb. Spännande. Livsbejakande, växande erfarenheter. Samma utsikt, samma veranda, samma kylskåp, samma tv, samma sånger.

-tonight gonna be a good night-


Om jag skulle skriva om något som minskar avundsjukan, (tihiii), så kan vi ju faktiskt säga att det är så här: jag bor här, jag jobbar här. Jag jobbar verkligen. Inte är det guldvägen, lyxlivet och sola, bada, dyka, surfa hela dagarna. Här jobbar vi 6 dagar i veckan och jag är off varje söndag. Det är bara livet på ett nytt sätt. Livet på ett annat sätt. Kulturer på ett annat sätt, erfarenheter och upplevelser på ett annat sätt. Det är vackra dagar och det är tunga dagar. Bara på en annan plats på jorden.

-I got a feeling-


My first day off

Lördag var min första dag off. Jag utforskade ön. Jag ska ge er ett guldkorn. Jag solade och badade på gästernas strand. Så vacker är den, tappade verkligen hakan när jag långsamt närmade mig stranden genom husen, palmerna, etc. Där låg den, paradisstranden, den vackra underbara. Den vita finkorniga sanden, kokospalmerna, ljusblå klar himmel och det djupturkosa vattnet. Så underbart att jag bokstavligen tappade hakan. Jag plockade upp kameran tog hur mycket bilder som helst. Sedan la jag ner mina saker på en solstol och vandrade fram och tillbaka, fram och tillbaka. Just couldn´t believe it. Ni som känner mig vet hur lyrisk jag är när det gäller havet. Jag var helt totally amazed, helt underbart sweapt away by the wounder. My first day off and the first seconds on this beach really made all hard work who have been this two weeks worth fighting for.

Stranden var ganska tom på gäster, (ett tiotal ensamma som snorklade eller snusade på solstolar i skuggan), den var tyst, lugn, harmonisk. Perfekt.




-tonight gonna be a good night-

Määäri is IKEA

Jaha, det är nu det man hör när man är Sverige. Inte är det Abba, inte är det Björn Borg eller någon annan storhet. Det är IKEA, om möjligt Zlatan. Har en liten söt restaurangmanager som springer här i vårt rum om kvällarna. Han är här mest för min sydafrikanska vän, men givetvis så pratar han med alla, och vi umgås tillsammans. Vi såg Zlatan på tv häromdagen. Så då vart miss Sweden, miss Mariell lite mer miss Zlatan då.

Annars är det väl mest turisterna som ger sig in i IKEA. Mest de turisterna här som är från Kina. De bara, jaha, sweden..hmmm... de har väl bra möbler där....hmm...Ikea, IKea, IKEa, IKEA!!! :D Så blir de glada när de kommer på det.

Själv blev jag glad när jag i matsalen såg Robin Söderling på tv. Robin Söderling, till och med Tibroblod i det underverket. Det kändes bra, kändes häftigt, sken upp och pekade på tv:n. De runt om mig de bara skakade på huvudet. Sedan pratade vi tennis. Finns tenniscourts här. (tummen upp). Så det blir nog tennis såsmånigom, hörde om en tjej från en annan sektion som sökte tennispartner. (Here I am, wohooo)

Maten här är en annan femma, Josefin  ( saknade sötnöt ) och alla andra. Här kan man sammanfatta mitt maintag till följande: Frukost: omelett med lök och korv, naanbröds rulle med chilli och tonfisk, två toasts och sedan två glas färskpressad fruktjuice. (inte riktigt musliröt och alger här). lunch och middag kan sammanfattas med några få valda ingridenser: kyckling, fisk, curry, chilli, lök, ris, ris, ris, ibland klyftpotatis. And that´s it ungefär.

Om man ska få skörbjugg, gäller det endast att man äter endast samma livmedel alla mål hela tiden. Eller hur täcker man in det? Ligger miss IKEA/miss Zlatan i riskzonen.


happy birthday dear pappa.

Jag har snart varit här två veckor nu. Tack för alla kommentarer, lite roligt att veta vilka som har hittat hit ändå. :) Jag hoppas att ni ändå har det bra där på andra sidan.

Här var det lite tungt idag, min underbara pappa, min rolemodel och min allt i allo fyller år idag. Han ringde på morronen, jag var lite oförberedd. Det var väldigt roligt att prata med honom, jag blev påmind om den vackra kärleken och min vackra familj. Så otroligt glad för den här möjligheten jag har fått, och att jag är här, är här på riktigt. Men saknaden känns stor idag.

Jag är så otroligt stark som är här. Men ibland skulle det vara skönt att ha familjen runt sig, att ha familjen närmare än på andra sidan jorden. Min familj är underbar, så full av äkta kärlek, så full av värme, så stöttande och så hjälpande. Utan min familj hade jag inte varit här idag.

Jag blev jätteglad att prata med pappa, samtalet bröts efter några minuter för mina pengar på mitt maldivianska kort tog slut. Jag ska fylla på ikväll så kanske jag kan ringa en sväng igen. Så grattis på födelsedagen underbara.


Enjoy Folks.

Ja, höreni. Nu kommer då några efterlängtade bilder av underbarheten. Tyvärr så har jag haft superproblem med kameran, så alla bilder jag tog sista veckan försvann, och alla bilder jag tog på flygplatser och flygplanet har försvunnit, eller de har transformerats till ett format som inte går att läsa. Något konstigt hände där med kameran. Det kommer någon text om mina ytterliggare framsteg här snart.


 

Det är bland annat bilder från bron som går över från resort ön till spa ön. Sedan är det allt underbart vatten. Sedan är det palmer, min vackra väg till jobbet, och poolen där är männens pool och en del av deras relaxing area på SPA-t.

Ni är lite smådåliga på att skriva små hälsingar till mig tycker jag. Skärpning på den punkten. Klicka på Say something härunder. Wohooo!!

Sova nu, trött är jag. God natt.

3 days, already doin laundry

Yep, that´s raight. Idag tvättade jag för första gången. Allt har en första gång. Det var spännande här. Vad är olika grader? Här tvättas allt på samma, men det gör inte så mycket, det blev rent och krympte inte. Tvättade inte jättemycket, men tvättar jag ofta så behöver jag ju inte göra jättemycket varje gång.

Already it´s beginin to feel strange writing in swedish. Thats a bit scary. But I´ll do my best. Som Jebens sa du får ju inte glömma svenskan. haha.

Detta blir ett ganska kort inlägg, är mycket mycket mycket att göra här. Dels ska jag lära mig de gamla produkterna och behandlingarna som vi har. Sedan så är det en trainer här från ett nytt märke, som vi ska använde framöver. Så där är det nya produkter och nya behandlingar. Dubbelt upp för lilla Mary som kommer från lilla sverige tusentals mil bort. Så först och främst är jag där 8 timmar om dagen, har två timmar rast, och sedan på kvällen så ska jag göra läxor. Sedan är vi underbemmanade här cirka två veckor till. Så mycket mycket att göra. Hinner inte blogga, fota, mejla eller lägga in bilder. Men det kommer, det kommer. Imorron ska jag öva in några av de avancerade gamla behandlingarna med chefen. På söndag så har jag min första day off, då blir det sola och bada för första gången!! (yay) Sedan blir det väl fota, sova, blogga och massa läxor igen. !

But see ya all you underbara människor där i sverige som längtar efter mig. Vill ni se var jag är, så titta på himmelen, och så är jag precis rakt under där solen är, och rakt under där månen är. Här står solen och månen högt hela året. Cool just bein så nära ekvatorn. (vi är strax ovanför ekvatorn, hade fel där tidigare) and Frangipani flowers are the most beautiful flowers there is. Some day I will fill up our room with them.

Cheers love.


RSS 2.0
Just like this. SPA therapist doin the world, or at least Maldives. I just began. I´ve just started the biggest adventure of all times. Of course you wanna join!!

Don´t you dare to close this site.

Swedish Mariell is international Mary, miss Maaariel, miss IKEA, miss Zlatan or miss Sweden. This is me, working, living, loving, laughing.

Farewell cold and dark Scandinavia. And hello beautiful, sunny, lovely, warm beaches and turquoise oceans.

I know you want me, you know I want ya.