My flight to paradise

Jepp. Nu är jag här. Det är riktigt fint och jättebra. Det är fortfarande svårt att förstå och svårt att ta in. Men this is it, på riktigt. Det händer verkligen nu. Mer än igår.

Vi börjar om då. Ja, flygresan. Det här med att flyga kan man nog göra intressant tänkte Määri, så läs och njut. Ny upplevelse för mig, en ny upplevelse är lika med guldkorn. Resan till paradiset är ett guldkorn i sig. Redan genom att klara av det här själv växte jag som människa. Stolt över mig själv är en bra början.

Det var jättebra, spännande första gången man åker på långfärdsflyg. Litet tips till övriga som gör detta och flyger över natten är att tandborste skulle ha varit guld att ha haft med sig. Annars hade ju den vackra möjligheten att få ett helt mittensäte för mig själv. Bodde lite som drottning där. Inte behövde jag trängas och ha all mat, all dryck, nötter, tidningar och böcker i en enda röra på ert bord. Ne, jag satte mig på en av stolarna i mitten och använde de närliggande borden och stolarna också. Det gick mycket bra.

En liten egen tv-skärm fanns där i ryggen på framförvarnade stol, med flera filmkanaler, med tvspelskanaler, med radio och med airinformation. Så visst hade man kunnat hålla sig aktiverad hela natten. Men efter två dygn med vardera 4 timmars sömn kändes det mer lockande att efter trerättersmiddagen, några glas vin och aptitretare samla ihop alla kuddar i ena stolen, dra över filten, stoppa in öronpropparna, dra ner ögonmasken och låta drömvärlden ta tag i mig. Det här med att sova på flygplan är inte det enklaste men det gick ganska bra ändå.
Blev några perioder sammanhängande söm, sammanlagt kanske 6 timmar uppdelade i mindra perioder på några timmar. Välförtjänta, och bra. Ihopkrupen i diverse sömnpositioner. Någon gång vaknade jag av att någon av de små barnen på raderna framför var lessna, rädda och inte kunde sova. Någon gång vaknade jag av törst och någon gång av värkande rygg eller nacke. Sista gången väckte flygvärdinnan mig och serverade en mycket god frukost. Maten på planet var underbart god, meny och välja på tre olika rätter var måltid. Detta kallar vi klass.

Imorron är första dagen på the SPA.

Lugnet, harmonin, glädjen och stillsamnheten. Allt i ett. My life in paradise startar på riktigt. Avslutade den här dagen med att här innifrån uppifrån våningsängen nära taket uppleva det första tropiska hällregnet i mitt liv. Magiskt att bara lyssna på. Magiskt att somna till, så det provar vi. God natt.

ARN-LHR-MLE

Jaha, nu nu nu!!!!!!!!!!!! sitter på arlanda och ler, världen är så bra så rolig och så fantastiskt. Så coolt.

Om cirka en timma lyfter vi, och jag lämnar Sverige bakom mig. Om drygt 20 timmar är jag där. Där i paradiset och då börjar min nya vackra verklighet. Så sjukt bra och så underbart roligt.

Avskedskalaset i helgen var en ritkigt underbar tillställning. Hela dagen var det fullt av folk hemma hos oss. De log, de kramades och det var jätteroligt. Det var givetvis tårar i perioder. (men tacka vet vi internet där vi kan leka och höras flera gånger i veckan). Sedan avslutade vi kvällen/natten på riktigt Skövdevis på stans hetaste uteställe. Det blir inte bättre än så här. Så jättemycket tack till alla er som gjorde min dag lyrisk.

Jag är förvånansvärt lugn här nu. Känns som om jag har koll på allt. Värsta vana globetrottern som sitter ensam på flygplatsen och ler. Haha. Ska ta en liten stroll i de vackra butikerna bakom mig. Le lite mer och inse att livet är fantastiskt. Livet kan vara precis hur bra du vill att det ska vara. It is all about inställning.

Safe journey miss Määri.

Time to say goodbye

Den vackraste människan of all times. Mariell sticker. Hon åker och hon börjar sin karriär på bästaste sätt. Nu är det drygt 62 timmar kvar till take off från lagomstaden Skövde. Weiiii. glädjetjut tillsammans med tårar. Imorron är det sägahejdåkalas hemma hos oss. Hela dagen. På med vattenfast mascara och smila upp dig! Låt alla krama och låt alla klämma för this is it. The greatest thing you´ll ever learn is just to love and be loved in return. And love comes easy when you see your loved one happy. Love stays forever and ever when your love is pure and deep. Take care. This is it.

Youtuba time to say goodbye med sarah brightman och tänk på mig. puss kärlekar.


Less than one week to go


Nu händer det verkligen. Nu händer det snart. Nu börjar jag panika litegrann. Nu börjar jag sakna. Nu börjar jag inse storheten i det här. Resfeber kanske, jag är inte så hungrig, jag är lite nervös och jag vet inte var jag ska vända min blick. Nu vet jag inte längre vart jag ska vända mitt fokus.

Idag ska jag ringa myndigheter igen för lite kontroll och sedan ska jag börja packa. This is it. This time I know it´s the real thing.

Jag har alltid drömt om ett paradis, ett boende och ett jobb i solen vid havet. Jag har drömt och önskat. Men jag har aldrig trott att det skulle bli av. Men nu händer det. Nu är det på riktigt och nu blir det av. Människor säger att ibland kommer det bli tufft, tråkigt, jättehemskt och att du kommer längta hem massor i perioder. Men visst jag kommer längta hem, det blir säkert tufft.

Men jag är en annorlunda själ. Hos mig som person är tacksamhet ett nyckelord. Jag är så oerhört tacksam för att ödet har gett mig den här chansen. När det är tufft och när jag längtar hem ska jag påminna mig om när ödets vackra nycker knackade på min dörr och jag blev så fantastiskt lycklig. Jag ska hålla fram min tacksamhet för att den här underbara möjligheten givits till lilla mig. Jag skall ta till vara på varje minut av det här äventyret. Spara alla känslor, ta lärdom av alla händelser och ta mig igenom alla svårigheter. This opportunity was made for me, me the human named Määääri.


6 dagar kvar.

I have the time of my life.

(det är inte så mycket text som det ser ut, det är bara det att kolumnen är smal)

I have the time of my life, and I never felt this way before. Yes I swear, it´s the truth, and I am holding on to.. myself? (tur att jag är så f*rba**at bra då så jag klarar allt på egna ben). 

Så magiskt häftigt. Idag har jag bara svävat på moln.

Det börjar kännas bra nu, det börjar kännas ganska tryggt. Jag är inte så orolig för Heathrow längre, och jag är inte så orolig för att komma ner. Jag har fått prata med en svensk som jobbar på mitt hotell, och hon var så positiv och trevlig. Hon var så glad att jag ska komma ner, så snäll och så bra. (glädjetjut) 

Allt verkar lösa sig jättebra och det känns så underbart. Enda lilla mörka orosmolnen som är kvar är att jag ska glömma något jag måste få gjort på svensk mark. Det mesta går att få ordnat ganska enkelt via kontakter och internet, but what if.

Har inlett sista veckan i Sverige, och börjar bäva för tårarna som kommer falla. Men klart man är mänsklig och saknar allt man lämnar. Saknar till och med i förtid. Inte pausar jag livet här, utan livet fortsätter för allt och alla som är kvar. När jag senare någon gång i framtiden kommer hem ser allt så annorlunda ut, för alla er, alla vackra själar i min närhet.  Men sånt är livet. Den personutvekling jag kommer göra och de förändringar min personlighet säkerligen kommer genomgå är ofattbart stora, så jag är ju inte pausad heller. (haha).  Hela tiden utvecklas vi och en sån här sak tror jag lär mig så ofattbart mycket om mig själv och om livet.

Men men, den här bloggen skulle ju vara lite tråkig med, så jag får berätta vad som händer här i mitt liv. Mitt liv sista veckan. Det var tacoskväll igår med några av tjejerna, (Emelie bland annat. tack underbara!). Idag så har jag träffat kusin med fästman för hejdå-lunch, så roligt att ni tog er tid att komma hit!!. Sedan var det kalas hos min käre svåger Martin.

Vackerhet blandad med sorg nu, sista veckan här. Sista veckan på länge i Skövde, i Sverige, i Norden, i Europa.(kort glädjetjut, storhetsvansinne).
 
Träffar många för sista gången på lång tid framöver. Det känns, men det är samtidigt så spännande. Ett sånt fantastiskt underbart vackert äventyr jag ger mig ut på. 7 days to go.

Here I go again.

This time I use swedish.

Lite lättare så, har insett lite lätt att merparten av mina kommande läsare som snart nu förmdligen börjar ramla in är ju svenskar. Genomförde lite enkel marknadsföring på storasyster till den här bloggen. Hos min själ och mitt djup.

Annars är det väl lite glädjeblandad panik och stress som framammas och jag bara går runt och ler. Har jag orndat med allt? 10 dagar kvar nu. Liten checka av lista: 

Vad jag har gjort: 

 * Pratat med banken, skaffat så jag har ett kort till om det andra skulle hänga sig. 
 * Vaccinerat mig mot hepatit B och Tyfoid feber. Hade sedan tidigare långvarit skydd mot: Stelkramp, polio, mässling, röda hung, påssjuka och hepatit A. Har bokat tid för vaccination mot tuberkulos i den kommande veckan.
  * Har sagt upp diverse premunationer och mitt medlemsskap ur Kommunalförbundet.
  * Har skaffat mig en olycksfall och skadeförsäkran som gäller för boende i utlandet.
  * Har köpt resväskan, (den efterlängtade som jag fick pengar till i present för 3,5 år sedan), en lila resväska, så sjukt vacker. Samsonite - bäst ever!!  Har även fyndat lite sommarkläder på rea.  
  * Har sett till att mitt pass är giltigt under hela perioden jag skrivit på för. (2 år)
  * Har pratat med folkbokföring och skattevärket om vad som gäller. Har även fått en blankett som ska fyllas i, som gäller flytt till utland.
  * Har varit och fått lite rådgivning av utlandsjobb-ansvarig på arbetsförmedlingen. 
 
Vad jag har kvar att göra: 

  * Tuberkulos vaccineringen. 
  * Ytterliggare ett besök hos sjukssyster.
  * Posta blanketten till skatteverket om flytt utomlands. (måste göras idag)
  * Ev. ringa skatteverket igen och prata med någon mer.
  * Ringa telia och se till att de sätter telefonräkningen på autogiro. Ringa kommunal med och se till att de sista räkningarna där också hamnar på autogiro.
  * Packa!!!
  * Se flickan som lekte med elden på bio. 
  * Läsa klart mammas bok, blir nog inte populärt om jag snor med mig en bok hon inte läst ännu.
  * Planera och genomföra avskedskalasdagen (den 26:e)
  * Åka.

Det jag är mest nervös inför i nuläget:

* Byta plan på Heathrow med 3 timmars tidsmarginal.
* Att jag kommer ha för mycker bagage med mig.
* Att jag har glömt något som jag ska göra.

Åtgärd:

* Kolla upp fler kartor över Heathrow, ev. ringa prata med någon som vet lite om den.
* Ringa och prata med någon som vet bagageragler. Googla upp flygbolagens representanter i Sverige. 
* Mental träning så jag inser att jag med mitt lugna och harmoniska själv klarar allt oavsett motgångar. Prata lite mer med de personer jag har kontakt med på plats, höra mer information.

Hmm. säkert massor jag inte kommer på nu. Men det kommer. Bloggen är ung och jag vill sitta timtals och leka med designen, men jag hinner inte! Jag bara skrattar och ler. Puss på er kärlekar! 


This is it

This really is happenin. I haven´t decided yet wheter I shall do this in english or swedish. But I start like this. I need to get my english started boiling in my head. It is a bit stumble now, but I think as soon as I arrive and start communicate it will just be a couple of hours and it will be as fluently as it has been once.

I am a bit terrified started blog on this before it really is set that this really is happen to me. And before I got a design I really enjoy. But I´ll design more as we go along. I seriously doesn´t think I´ll get to many readers yet, so why hurry, right?. Tomorrow I will upgrade and try to market this webpage.

But now I got the ticket, and I am about to leave in 11 days. Soon baby, are you ready?


RSS 2.0
Just like this. SPA therapist doin the world, or at least Maldives. I just began. I´ve just started the biggest adventure of all times. Of course you wanna join!!

Don´t you dare to close this site.

Swedish Mariell is international Mary, miss Maaariel, miss IKEA, miss Zlatan or miss Sweden. This is me, working, living, loving, laughing.

Farewell cold and dark Scandinavia. And hello beautiful, sunny, lovely, warm beaches and turquoise oceans.

I know you want me, you know I want ya.